Regelmatige lichaamsbeweging is ook belangrijk

Naarmate u ouder wordt, neemt uw spiermassa af, dus als u het als een natuurlijk fenomeen laat door veroudering, kunt u problemen krijgen met uw levergezondheid, dus u moet voorzichtig zijn. Wanneer sarcopenie door gebrek aan spiermassa een belasting vormt voor botten en gewrichten, neemt het risico op kraakbeenbeschadiging en artritis toe en neemt de hoeveelheid activiteit af, waardoor de kans op chronische ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en dyslipidemie toeneemt. Daarom is het belangrijk om de spiermassa op je leeftijd te houden en moet je controleren of je in een ‘afgenomen’ toestand bent.

Sarcopenie kan worden vastgesteld met een ‘vingertest’ waarbij de kuit met uw hand wordt omwikkeld. Een methode ontwikkeld door het Instituut voor Geriatrie van de Universiteit van Tokyo om het dikste deel van de kuit in een brede cirkelvorm te bedekken door de duim en wijsvinger vast te binden. Op dit moment, als de vingerzetting groter is dan de omtrek van de kuit en de ruimte in een losse staat wordt gelaten, wordt sarcopenie vermoed. Volgens de University of Tokyo Geriatrics Association hebben mensen met perfecte vingers een 2,4 keer hoger risico op sarcopenie dan mensen met dikke vingers, en mensen met grotere vingers hebben een 6,6 keer hoger risico op sarcopenie dan mensen met dikkere kuiten dan vingers.

Het is ook mogelijk om de omtrek van de kuit te meten met een instrument zoals een meetlint om te bepalen of er sprake is van sarcopenie. Als resultaat van een onderzoek uitgevoerd door Wonwon-directeur en professor Kim Seon-young van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Kyunghee University Hospital bij 657 oudere Koreanen, vertoonde de spiermassa van het hele lichaam de neiging om evenredig te zijn met de kuitomtrek, en 82% van de patiënten met de diagnose sarcopenie had een kuitomtrek van minder dan 32 cm. Daarom, als u ouder bent dan 65 jaar en een grote kans heeft op sarcopenie, ongeacht uw lengte of geslacht, als de kuitomtrek minder is dan 32 cm, moet u sarcopenie vermoeden.

Het is algemeen bekend dat je spiermassa moet vergroten om af te vallen. Sommigen beweren echter dat het vergroten van de spiermassa geen significant effect heeft op gewichtsverlies. Dit betekent dat de toename van het basaal metabolisme verwaarloosbaar is, 서울출장마사지 zelfs als de spiermassa toeneemt.

Basaal metabolisme is de energie die ons lichaam gebruikt om in leven te blijven, zoals ademhalen en het handhaven van een geschikte lichaamstemperatuur. Als de basisstofwisseling hoog is, verbruikt het lichaam veel energie, dus je kunt gemakkelijk afvallen met een beetje beweging en je zult minder aankomen, zelfs als je dezelfde hoeveelheid voedsel eet.

Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je basaal metabolisme. Deskundigen leggen echter uit dat het basaal metabolisme dat door spieren wordt verbruikt, niet groot is. Over het algemeen is het aantal spieren dat door inspanning kan worden vergroot ongeveer 1 kg en het basismetabolisme dat een spier verbruikt ongeveer 13 kg. Directeur Seo Jae-won van 365mc Hospital legt uit: “Aangezien een kom rijst ongeveer 300 kcal bevat, is dat een klein aantal.”

Het is ook niet gemakkelijk om spiermassa op te bouwen tijdens het afvallen. Volgens veel onderzoeken onder vrouwen slagen de meeste van hen er niet in om spiermassa te krijgen terwijl ze afvallen. Directeur Seo legde uit dat aerobe oefeningen en krachttraining spierverlies kunnen voorkomen dat kan optreden tijdens een dieet, maar het is moeilijk om spiermassa te vergroten terwijl je gewicht verliest.” Bij een dieet moet je je richten op het minimaliseren van spiermassaverlies in plaats van het vergroten van spiermassa. .

Als je spierverlies tijdens massage wilt verminderen, is regelmatige lichaamsbeweging belangrijk, maar een goede voeding is nog belangrijker. Dit komt omdat het gemakkelijk is om voedingsstoffen te missen die helpen de spierfunctie te behouden, zoals het handhaven van een caloriearm dieet, eiwitten en vitamines. Directeur Seo adviseerde: “Als je calorieën beperkt, zul je aankomen door de spiermassa en het basismetabolisme te verminderen, dus het is wenselijk om verschillende voedingsstoffen te consumeren en 500 tot 1.000 minder calorieën te consumeren dan normaal om de spiermassa te behouden en een gezond dieet te volgen.” Eiwit moet als volledig eiwit uit vlees of vis worden geconsumeerd, maar niet te veel zodat de eiwitinname niet hoger is dan 30 g.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다